Nu ai nici un produs in cos.

Seku, servicii complete pentru montarea unui sistem de supraveghere

Profita acum de serviciile complete oferite de Seku.ro pentru montarea unui sistem de supraveghere

 

 

Un sistem de supraveghere are cel putin trei avantaje majore:

1. Linistea si siguranta ta. Chiar daca zona in care locuiesti sau in care se afla sediul business-ului tau nu este una rau famata, un sistem de supraveghere iti va oferi liniste si siguranta atat tie, cat si familiei tale sau angajatilor tai. Astfel, membrii familiei se vor putea bucura in liniste de intimitatea caminului, in timp ce angajatii vor fi mai linistiti si mai concentrati, stiind ca sunt in deplina siguranta la locul de munca.

2. Avertizarea si/sau prinderea infractorilor. Daca hotii realizeaza ca un anumit obiectiv este dotat cu un sistem de supraveghere, cel mai probabil nu isi vor asuma niciun risc si vor renunta la idee. Daca totusi camerele sunt ascunse sau raufacatorii nu le observa, acestea vor surprinde fiecare miscare a lor, iar imaginile pot fi predate politiei sau folosite drept probe in instanta.

3. Vizualizarea imaginilor de la distanta. Un sistem de supraveghere modern iti permite sa urmaresti imaginile de la distanta, oriunde te-ai afla, prin intermediul smartphone-ului sau al laptop-ului. In plus, in cazul oricarui incident, vei primi o alerta sau o notificare pe telefonul mobil.

Totusi, din momentul in care iti alegi camerele potrivite pentru tine si pana cand te vei bucura de beneficiile acestora, trebuie sa treci de birocratie si de rigorile legii in ceea ce priveste supravegherea video, mai ales daca aceasta va deservi sediul unei companii. Conform Hotararii de Guvern 301/2012, actualizata in 2015, pasii sunt urmatorii:

1. Analiza de risc. Un specialist autorizat va evalua riscurile la securitate fizica existente in spatiul detinut de o unitate comerciala. Rolul analizei de risc il reprezinta identificarea tuturor vulnerabilitatilor la care respectivul spatiu este expus si alegerea sistemelor de supraveghere potrivite, astfel incat probabilitatea unor spargeri sa fie cat mai mica.

2. Harta sistemului de supraveghere. In aceasta etapa, specialistii intocmesc un plan in conformitate cu analiza de risc. In functie de complexitatea spatiului care trebuie supravegheat, aceasta etapa poate dura 2-3 zile. Proiectele anumitor unitati sunt supuse avizarii de catre politie.

3. Montarea propriu-zisa. Montarea propriu-zisa are loc abia dupa finalizarea primelor doua etape. Tehnicienii vor instala toate camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile si DVR-urile conform proiectului, astfel incat intregul sistem sa fie functional si accesibil de catre manageri si/sau de catre personalul care asigura paza cladirii. Unitatile care sunt supravegheate video sunt obligate sa anunte acest lucru prin intermediul unor afise amplasate in zone vizibile.

Din fericire, Seku.ro va prelua integral responsabilitatea rezolvarii tuturor aspectelor legale. Daca apelezi la noi, vei beneficia de serviciul complet de proiectare, avizare si punere in functiune pe care ti-l oferim, in parteneriat cu firme autorizate si specializate. Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi, de restul ne ocupam noi. Te asteptam!