Nu ai nici un produs in cos.

GHID: Vizualizarea camerei de supraveghere de la distanta

  1. Accesarea camerelor de supraveghere de la distanta
  2. Cum poti accesa sistemul de supraveghere video?
  3. Ce setari trebuie sa faci pentru a monitoriza camerele de supraveghere?
  4. Ce este DVR-ul si cum il accesezi de pe mobil
  • cum urmaresti o camera de supraveghere conectata la telefon
  • accesarea camerei IP prin reteaua de internet
  1. Prin ce device-uri poti urmari camerele de supraveghere?
  • vizualizarea unei camere de supraveghere de pe laptop
  • vizualizarea camerei video de pe telefon
  1. Care sunt avantajele accesarii unei camere web de la distanta?

Camerele de supraveghere video reprezinta una dintre cele mai benefice inovatii in materie de tehnologie, devenind foarte populare pentru eficienta lor ca masura de securitate, venind cu numeroase avantaje. Daca ai achizitionat un astfel de echipament sau te gandesti sa o faci, pentru birou sau pentru acasa, vei gasi mai departe toate informatiile necesare pentru a beneficia de accesul la camerele de supraveghere de oriunde te-ai afla, cu ajutor diferitelor device-uri.

1.Accesarea camerelor de supraveghere de la distanta

Indiferent de sistemul de supraveghere pentru care ai optat, ai avantajul accesarii de la distanta, cu ajutorul unei aplicatii speciale, atat de pe telefon cat si pentru PC sau laptop, printr-un browser online sau prin folosirea unui alt dispozitiv intermediar conectat la internet. Pentru o buna functionare a intregului sistem, este recomandat, de regula, sa schimbi atat user-ul cat si parola stabilita deja, personalizand contul (admin, parola, username). Nu uita ca trebuie sa setezi o parola unica, care sa contina litere, cifre si caractere speciale, cat mai personalizata, pe care sa o stii numai tu sau persoanele care trebuie sa aiba acces la imaginile video. *O parola puternica nu trebuie sa contina cuvinte usoare sau denumiri uzuale.

Daca beneficiezi de un ip dinamic, este necesar un cont DDNS, adica Dynamic Domain Name System, care are rolul de a genera singur un nume mai dificil, personalizat si o parola cat mai puternica, unica. Majoritatea sistemelor de supraveghere sunt conectate prin router, un dispozitiv care poate fi cu usurinta accesat de oriunde, daca datele initiale nu au suferit modificari. Asemeni oricarui sistem de stocare video, routerul are ca parola “admin” si username “admin” sau o enumeratie de 5 cifre consecutive. Desigur, toate acestea difera de la producator la producator, insa de regula aceste date sunt generale. Pentru a creste confidentialitatea si performanta serviciului, toate acestea trebuie modificate, urmand sa fie personalizate de fiecare utilizator in parte.

2.Cum poti accesa sistemul de supraveghere video?

Dupa ce sistemul de supraveghere a fost conectat la router, mai departe va trebui sa folosesti functia Port Forward, pentru a redirectiona pachetele IP catre sistemul de supraveghere video. Pentru a directiona porturile, ai nevoie de o conexiune la PC si, respectiv, un browser web pentru accesarea interfetei router-ului folosit. Mai departe, urmeaza cateva setari in care va trebui sa folosesti IP-ul router-ului si informatii din meniul Forward (pentru TP-LINK). Aceeasi procedura va fi efectuata si in cazul altor routere.

Tot aici, vei gasi in meniul principal un submeniu numit Virtual Servers. Aici va trebuie sa adaugi un nou port, asadar vei selecta optiunea Add New, apoi salvezi si continui aceeasi procedura si pentru deschiderea altor porturi.

Daca folosesti o camera de supraveghere IP wireless este recomandat sa optezi pentru criptare de tip WPA2 Personal (AES), alegand o parola personalizata, cat mai autentica, sau pe cea data deja de o forma de securitate a sistemului, care este si cea mai recomandata. Pentru camerele sau router-ele care nu accepta modalitatea respectiva de criptare, poti alege optiunea WPA-WPA2, iar in cazul in care router-ul tau accepta numai criptarea prin WEP, este recomandat sa achizitionezi un alt router mai potrivit, deoarece WEP este un protocol mai putin sigur pentru utilizatori.

3.Ce setari trebuie sa faci pentru a monitoriza camerele de supraveghere?

Probabil ca cel mai mare avantaj pe care il ofera aceste sisteme de supraveghere este faptul ca imaginile video pot fi accesate cu ajutorul internetului, de pe orice dispozitiv (laptop, telefon, tableta, PC), din orice loc, indiferent de tara in care te afli. Pentru a monitoriza camerele de supraveghere de la distanta, va trebui sa conectezi sistemul la internet. Conectarea se face in cativa pasi simpli, iar tot ce ai nevoie este putina rabdare si un set de informatii utile. Nu uita ca pasii trebuie parcursi rand pe rand, iar in cazul in care intampini probleme sau dificultati, este recomandat sa suni la servicii clienti, unde cineva iti sta mereu la dispozitie pentru indicatiile de care ai nevoie.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand conectezi sistemul de supraveghere la internet:

-informeaza-te in legatura cu datele tehnice, pentru a putea sa urmaresti fiecare etapa in parte, intelegand termenii si modul de functionare al internetului.

-legarea sistemului de supraveghere la internet, care include inregistrarea DVR, respectiv conectarea camerelor.

-legarea fizica a firului sistemului cu router-ul de la internet. Doar router-ul are functiile potrivite, cu ajutorul carora poti avea acces la DVR, direct prin internet.

-setarile DVR-ului: analiza retelei, stabilirea IP-ului, configurarea DVR-ului

-setarile router-ului: folosirea IP-ului de la DVR si verificarea minutioasa a setarilor si informatiilor salvate, pentru ca acestea sa fie in totalitate corecte.

Este necesar ca pentru efectuarea setarilor sa folosesti un laptop sau un calculator, conectat la retea. Pentru a monitoriza camere de supraveghere direct de pe laptop, tableta sau smartphone, trebuie sa urmezi trei pasi simpli:

-alegerea unui browser web pentru a te putea conecta la sistemul video

-instalarea unei aplicatii specifice pentru telefon, care te va ajuta sa monitorizezi intreg sistemul

-conectarea propriu-zisa la camere

4.Ce este DVR-ul si cum il accesezi de pe mobil

Atunci cand auzi de un DVR, prima intrebare care iti vine in minte este “ce e acest dispozitiv?”. Poate parea un nume mai putin obisnuit, insa acesta este un acronim de la Digital Video Recorder si, intocmai dupa denumirea sa, este un aparat care poate fi numit inregistrator digital. Acesta se foloseste in cazul sistemelor de supraveghere, conectandu-se direct la camere. Acest DVR inregistreaza live absolut tot ceea ce pot monitoriza camerele de supraveghere. Mai pe scurt, este un sistem de inregistrare video, care nu cere o platforma speciala de inregistrare si stocheaza toate imaginile intern, cu posibilitatea de a conecta un numar mai mare de camere de supraveghere. Desigur, numarul camerelor depinde numai de spatiul pe care vrei sa il supraveghezi, iar DVR-ul depinde de numarul camerelor. Lamurind acest lucru, este important sa stii ca DVR-ul este un aparat necesar sistemului de supraveghere, insa poate fi folosit si pentru inregistrarea altor tipuri de imagini, precum programe TV.

Modul de folosire a unui DVR este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa il conectezi la un monitor de unde poti observa tot ceea ce surprind camere video, timp in care imaginile sunt automat inregistrate pe HDD. Unele camere de supraveghere au functii mai avansate, precum recunoasterea faciala, o cautare mai usoara cu ajutorul optiunilor, detectorilor de miscare, alarme, sisteme de backup si multe altele. Pentru a accesa imaginile direct de pe telefonul mobil, e nevoie sa le accesezi prin internet, cu ajutorul acestui DVR sau NVR.

  • cum urmaresti o camera de supraveghere conectata la telefon

Exista mai multe aplicatii care pot fi instalate pe mobil, pentru a urmari imaginile live captate de camerele de supraveghere video. Un soft View Cam iti deschide accesul catre setarile DVR-ului si cele ale sistemului, fiind un soft ce permite usor vizualizarea mai multor imagini captate de camere diferite, putand fi redate direct de pe telefon, cu sonor. Vizualizarea este de tip Playback, ca si in cazul unui player pentru redarea filmelor, prezentand un meniu foarte usor de inteles si de folosit. Oricare dintre aplicatiile specifice sunt potrivite, insa va trebui sa o alegi in functie de sistemul de operare al smartphone-ului tau si performanta acestuia, cat si a camerelor video.

  • accesarea camerei IP prin reteaua de internet

Pentru a viziona de la distanta o camera IP prin interfata web trebuie, in primul rand, sa conectezi camera IP la un router cu modem, avand acces la internet. Mai departe, va trebui sa te autentifici la interfata web, prin introducerea unei adrese de IP potrivite. E nevoie sa urmezi cativa pasi, in ordinea in care ii vei gasi in continuare, pentru a realiza conexiunea la internet, respectiv accesul la camerele video.

-dupa ce ai modificat portul, mergi la Settings -> Basic -> System -> Initialize

-pentru ca modificarile sa aiba efect, e nevoie sa repornesti camerele

-dupa repornirea camerelor de inregistrare video, ele pot fi accesate prin utilizarea link-ului http://192.168.1.101:3333

-in final, este obligatorie configurarea setarii port forwarding, care poate sa difere, in functie de router-ul pe care il utilizezi.

5.Prin ce device-uri poti urmari camerele de supraveghere?

Monitorizarea sistemului video se poate face atat de pe calculator sau laptop, cat si de pe tableta sau telefonul mobil personal. Acest lucru reprezinta un mare avantaj, deoarece poti urmari inregistrarile si imaginile live de oriunde te-ai afla, chiar si atunci cand pleci in vacanta inafara tarii. Pentru monitorizarea unui sistem video de te smartphone, este necesara instalarea unei aplicatii corespunzatoare, in functie de sistemul de operare. Aceeasi procedura se aplica si in cazul unei tablete, iar aplicatia o vei alege in functie de producatorul DVR-ului.

In cazul altor tipuri de unitati, va trebui sa apelezi la o aplicatie recomandata in manualul de instructiuni sau furnizorul aparaturii pe care o ai la dispozitie.

  • vizualizarea unei camere de supraveghere de pe laptop

De multi ani, toate DVR-urile sunt concepute in asa fel incat sa poata fi conectate la internet, Prin urmare, daca vrei sa vezi imaginile surprinse de camerele video, direct de pe laptop, va trebui sa realizezi conexiune din setari, conform pasilor specificati in paragrafele anterioare. Sistemul tau de supraveghere video poate fi accesat de pe laptop, fie din confortul propriei case, de oriunde din tara sau din strainatate.

Ce ai nevoie pentru a urmari camerele de supraveghere, prin intermediul internetului?

-cateva cunostinte tehnice de baza

-sistemul de supraveghere DVR sau NVR, instalat si functional

-un sistem de legatura dintre DVR si sursa pentru internet

-o conexiune cat mai buna

-un router potrivit, configurabil

-laptop-ul de pe care vei urmari imaginile

-cateva pregatiri initiale (proceduri de logare/inregistrare)

  • vizualizarea camerei video de pe telefon

Programele prin care se poate realiza vizionarea camerelor video pe telefon sau tableta nu sunt intotdeauna universale, ci sunt programe special concepute care, de regula, se livreaza impreuna cu echipamentul achizitionat. In acest caz, este foarte important ca atunci cand comanzi/achizitionezi sistemul de supraveghere, sa beneficiezi totodata si de programe speciale pentru vizualizarea camerelor. Cele mai populare programe sunt produse special pentru sisteme de operare precum Android sau IOS.

6.Care sunt avantajele accesarii unei camere web de la distanta?

Avantajele monitorizarii cu camere de luat vederi sunt multiple. In primul rand, odata ce ai achizitionat si montat un astfel de sistem, poti fi sigur ca ai asigurat depistarea raufacatorilor pe proprietatea ta. Asadar, daca optezi pentru ele in spatiul casei tale, sansele de a se produce o spargere sau un furt sunt mult mai mici. In cazul in care camerele de luat vederi vor fi montate intr-un spatiu comercial sau birouri, camerele pot avea rolul de a creste productivitatea. Multi muncitori/ angajati/ lucratori sunt determinati sa isi desfasoare munca mult mai constiincios, atunci cand sunt constienti ca exista un sistem de supraveghere.

Sistemele de supraveghere video pot fi, totodata, un foarte bun instrument pentru a studia zona de marketing, urmarind obiceiurile clientilor si cumparatorilor. Astfel, se poate afla unde ar fi mai indicat sa fie plasata marfa, cum sa fie aranjata pe rafturi, etc. In felul acesta, poti asigura o eficienta foarte mare a angajatilor si, totodata, cresterea consistenta a vanzarilor.

Cu ajutorul acestor sisteme se pot urmari cu usurinta operatiunile care reprezinta un flux continuu, mai ales in cazul fabricilor. In felul acesta se poate observa mai bine activitatea si eventualele blocaje, pentru eventuale imbunatatiri.

Daca optezi pentru supravegherea cu ajutorul camerelor video, dat fiind faptul ca ele pot fi urmarite de la distanta, de oriunde te afli, ca proprietar de locuinta, acest sistem iti va aduce liniste interioara, stiind ca proprietatea ta este mereu supravegheata si poate fi urmarita indeaproape.

Asadar, posesorii de bunuri, locuinte, afaceri sau spatii cu flux intens pot apela la aceasta solutie, atat pentru a imbunatati activitatea cat si pentru a creste siguranta familiei.