Nu ai nici un produs in cos.

Configurarea unui router Huawei pentru monitorizarea camerelor de supraveghere

Existenta unui sistem complet de supraveghere, atat intr-o resedinta personala, cat si intr-o cladire de birouri ori un spatiu comercial este foarte importanta. Acesta iti ofera garantia ca bunurile tale sunt tot timpul in siguranta si ca, in eventualitatea intamplarii unui eveniment nefericit, se limiteaza pagubele materiale.

Cuprins

  1. Instalarea sistemului de supraveghere si conectarea acestuia la Internet
  2. Termeni specifici care iti vor fi de ajutor in configurarea router-ului tau Huawei
  3. Cum configurezi un router Huawei pentru monotorizarea camerelor de supraveghere

1.Instalarea sistemului de supraveghere si conectarea acestuia la Internet

Odata ce ai achizitionat un echipament complet de supraveghere, il poti conecta la Internet, pentru a putea urmari imaginile inregistrate oricand, de oriunde! Acesta este, poate, unul dintre cele mai mari avantaje pe care tehnologia avansata in acest domeniu il aduce.

Un kit complet contine: camere video de supraveghere, alimentator pentru acestea, un DVR, cabluri de alimentare si un hard disk, pentru stocarea informatiilor.

Conexiunea la Internet este posibila prin setarea corecta a DVR-ului si configurarea router-ului Huawei, despre care vei afla mai multe in acest articol. Acest proces iti va permite sa monotorizezi, in timp real, tot ce inregistreaza camerele video, fie de pe calculator, laptop, tableta sau chiar telefon.

2.Termeni specifici care iti vor fi de ajutor in configurarea router-ului tau Huawei

Pentru a intelege mai bine cum anume sa configurezi router-ul tau Huawei, este nevoie sa cunosti cativa termeni tehnici, generali, care iti vor fi de ajutor:

DVR – Digital Video Recorder. Acesta este aparatul care inregistreaza, practic, toate imaginile suprinse de camerele de supraveghere si stocheaza toate informatiile intr-un HDD intern.

Adresa IP – aceasta este adresa oferita de catre furnizorul tau de Internet pentru resedinta respectiva. O vei gasi sub forma numerica.

LAN – Local Area Network. Este reteaua pe care se regasesc toate device-urile conectate prin intermediul unui singur router.

NAT – Network Adress Translation. Este un procedeu care permite IP-urilor private sa se comporte ca IP-uri publice.

Port Forwarding – aceasta este o tehnica NAT care permite accesarea din Internet a unei resurse sau a unui server dintr-o retea locala.

WAN – Wide Area Network. Acesta reprezinta reteaua globala de calculatoare, sau, mai exact, Internetul. Portul WAN este cel prin care se conecteaza cablul (de la furnizor) prin care router-ul primeste acces la Internet.

3.Cum configurezi un router Huawei pentru monotorizarea camerelor de supraveghere

Odata ce ai facut setarile necesare ale DVR-ului, urmeaza pasul la care multe persoane se impotmolesc: configurarea router-ului Huawei. In general, echipamentele acestei companii sunt folosite de catre furnizorul Telekom. Practic, ce trebuie sa faci este Port Forwarding, pentru a permite accesarea informatiilor stocate in reteaua ta locala prin intermediul Internetului. Acest lucru iti va permite sa vizualizezi de pe diferite device-uri tot ce inregistreaza sistemul tau de supraveghere, oriunde te-ai afla.

In cazul router-ului de la Huawei, configurarea este putin diferita fata de alte modele existente pe piata, insa, daca urmezi cu atentie pasii de mai jos, nu ar trebui sa ai probleme:

1.Acceseaza router-ul folosind adresa IP interna a acestuia.

2.Deschide un browser si introdu in bara de adrese IP-ul si apasa tasta „Enter” (cel mai des sunt intalnite http://192.168.1.1 sau http://192.168.0.1).

3.Se va deschide o interfata de logare, unde trebuie sa introduci utilizatorul si parola web a router-ului tau.

4.Dupa ce te-ai logat, se va incarca o pagina care contine, in partea stanga, un meniu vertical. Aici, alege din sectiunea „Status” - „WAN”

Dintre toate conexiunile care apar, numai una singura este activa pentru Internet. Trebuie sa o indentifici (TR069_INTERNET_R_0_35_), aceasta avand statusul „connected” si IP-ul public 92.80.166.218. Trebuie sa retii conexiunea activa utilizata de router.

5.Urmatorul pas este sa intri in sectiunea „ADVANCED”, „NAT” si sa alegi tab-ul „PORT MAPPING” din meniul orizontal care iti va aparea.

6.Odata ce ai accesat „PORT MAPPING”, trebuie sa adaugi o intrare noua, prin intermediul butonului „NEW”. Tot aici, la „INTERFACE” trebuie sa selectezi conexiunea de Internet care este activa, cea pe care ai identificat-o la pasul 4.

Restul campurilor le vei completa cu urmatoarele informatii: portul pe  care vrei sa il deschizi, adresa IP catre care vrei sa il directionezi si numele acestei intrari.

Dupa ce ai facut toate aceste lucruri, apasa „SUBMIT”, salvand, astfel, informatiile introduse si aceasta intrare.

Daca vrei sa deschizi mai multe porturi, repeta aceasta actiune.

O configurare corecta si completa iti va permite sa accesezi sistemul de supraveghere de pe orice device, chiar si atunci cand nu esti in apropierea spatiului pe care il monotorizezi.