Nu ai nici un produs in cos.

Care sunt avantajele achizitionarii unei camere IP de la Seku.ro

Camerele de supraveghere se impart in doua mari categorii, in functie de tehnologia utilizata: camere CCTV (care folosesc tehnologie analogica) si camere IP (care folosesc tehnologie digitala). Diferenta principala dintre cele doua tipuri este urmatoarea: camerele CCTV transmit semnale catre un DVR, in timp ce camerele IP pot transmite datele intr-o retea locala.

 

 

O camera IP ofera cateva beneficii comparativ cu una analogica:

1. Imagini de calitate superioara. De obicei, camerele IP au rezolutii mai mari decat cele analogice, iar zoom-ul digital puternic faciliteaza obtinerea unor imagini de inalta calitate. Acestea se pot dovedi extrem de folositoare mai ales in cadrul procesului de recunoastere faciala sau pentru citirea literelor si cifrelor de pe placutele de inmatriculare ale autovehiculelor.

2. Vizualizare de la distanta. O camera IP poate transmite imagini la distanta, fara achizitionarea de hardware sau software suplimentar. Acest lucru inseamna ca poti verifica in timp real imaginile surprinse de camera de supraveghere, chiar daca nu esti acasa. Camerele analogice pot transmite si ele imaginile la distanta, insa pentru a face acest lucru au nevoie de un DVR.

3. Instalare mai usoara. Unele camere IP au nevoie de foarte putine cabluri pentru a se conecta, pe cand altele sunt wireless. Spre comparatie, camerele analogice au mai multe cabluri si sunt mai dificil de montat.

4. Stocarea si trimiterea inregistrarilor. Filmarile de pe camera IP pot fi transmise oricand si oriunde, prin intermediul conexiunii la internet. In plus, camera poate fi setata pentru a inregistra imaginile pe un PC, intr-un cloud sau pe un inregistrator video de retea (NVR). In plus, o astfel de camera poate fi presetata sa trimita SMS-uri, notificari de tip push sau e-mail-uri in momentul in care detecteaza o miscare sau un sunet suspect.

5. Comunicare bidirectionala. Unele modele de camere IP ofera posibilitatea comunicarii bidirectionale, similar unui interfon. Astfel, poti vedea, spre exemplu, cine este in fata usii si ii poti transmite un mesaj. Este posibil chiar sa observi un hot in timp real si sa ii transmiti un mesaj de avertizare sau de intimidare.

6. Rezolutie si frame rate ajustabile. Camerele IP permit ajustarea in timp real a rezolutiei si frame rate-ului, in functie de limitarile retelei si ale hard-disk-ului.

Unele camere IP ofera si un software inteligent de inregistrare, care permite camerelor PTZ (pan tilt zoom) sa urmareasca o anumita persoana aflata in miscare, sa numere oamenii care intra sau ies dintr-o incapere si sa trimita alarme. Aceste beneficii vin, insa, cu un cost, mai exact consumul de banda de retea. Daca doresti sa folosesti camera IP la capacitate maxima, iar aceasta sa furnizeze imagini de inalta calitate, trebuie sa ai o conexiune puternica la Internet. In caz contrar, camera va ajusta in mod automat rezolutia si numarul de cadre pe secunda, pentru a se potrivi unei retele mai slabe.

Iata in continuare trei dintre cele mai apreciate modele de camere IP pe care le gasesti in oferta noastra:

Camera IP TVT TD-9421S1

- utilizare exterior;

- format bullet;

- rezolutie 2 MP;

- lentila fixa;

- unghi vizualizare 79 grade;

 

Camera IP Hikvision DS-2CD2020F-I

- utilizare exterior;

- format bullet;

- rezolutie 2 MP;

- lentila fixa;

- unghi vizualizare 85 grade;

 

Camera IP Dahua IPC-HFW1320S

- utilizare exterior;

- format bullet;

- rezolutie 3 MP;

- lentila fixa;

- unghi vizualizare 98 grade orizontal, 51 grade vertical.