Nu ai nici un produs in cos.

Ghidul cumparatorului - Care sunt cele mai bune camere de supraveghere 

 

  1. De ce trebuie sa tii cont pentru a alege cele mai bune camere de supraveghere?   
  • tipul dispozitivului
  • modul de functionare
  • calitatea imaginilor transmise
  1. Cum alegi o camera de supraveghere potrivita, in functie de locul de amplasare?
  2. Particularitati tehnice si performante pe care sa le urmaresti
  3. Sfaturi pentru alegerea unui sistem de supraveghere potrivit

In prezent, tehnologia sistemelor de supraveghere a evoluat foarte mult, oferind siguranta unui control total asupra diverselor aspecte ale vietii. Inainte, ele erau folosite numai de catre institutii ce prezentau cerinte mai speciale. La nivel de securitate insa, in ziua de astazi, oricine isi poate permite un kit de supraveghere, care sa creeze un plus de confort in propria locuinta. Camerele de supraveghere sunt cele mai importante componente ale intregului sistem. Ele au evoluat catre o serie de dispozitive foarte performante, care se adapteaza oricaror conditii, in functie de locul in care sunt amplasate. Daca vrei sa achizitionezi cel mai potrivit sistem de supraveghere pentru tine, criteriile de mai jos te vor ajuta sa identifici care este cea mai buna varianta.

 1. De ce trebuie sa tii cont pentru a alege cele mai bune camere de supraveghere?       

In cazul in care te numeri printre cei care isi doresc sa achizitioneze un sistem de supraveghere performant, este nevoie sa tii cont de cateva aspecte importante inainte de a-l achizitiona.

  •  tipul dispozitivului 

Acesta este un criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere, neconditionat. Inainte de a cumpara un sistem de supraveghere, utilizatorul va trebui sa stie foarte bine in ce scop il va folosi. Modelele se impart in doua categorii, respectiv camerele de interior si cele de exterior. De aceea, este esential sa decizi unde vor fi ele montate, pentru a identifica tipul de camere de supraveghere potrivite nevoilor tale.

  •  modul de functionare 

Modul de functionare este, de asemenea, un lucru extrem de important in alegerea unui sistem de supraveghere bun. Inregistrarea si transmisia camerelor se bazeaza numai si numai pe radiatiile luminoase de diferite frecvente. In absenta acestora, imaginea nu poate fi transmisa. Camerele depind de aceste radiatii, iar modul de functionare se refera, in mare parte, la felul in care un dispozitiv se adapteaza conditiilor de zi sau de noapte.

Camerele de luat vederi destinate inregistrarii din timpul zilei permit vizualizarea imaginilor color atunci cand lumina este una potrivita si face posibil acest lucru. Imaginea se transmite monocrom, atunci cand lumina scade din diverse motive. Camerele de supraveghere destinate inregistrarii imaginilor pe timp de noapte sunt mult mai avansate si permit o vedere monocroma, posibila cu radiatia infrarosu. Ea este specifica inregistrarii imaginilor pe timp de noapte, atunci cand lumina naturala este absenta.

Unele dintre cele mai evoluate camere sunt cele IR sensitive, ce se adapteaza luminii, transmitand imagini clare atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Acestea sunt perfecte pentru exterior si sunt unele dintre cele mai cautate tipuri de camere de supraveghere.

    •  calitatea imaginilor transmise                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                 

                                                   

Cu siguranta, calitatea imaginilor nu este un aspect de ignorat. Atunci cand alegi cele mai bune camere de supraveghere, trebuie sa tii cont si de spatiul in care vor fi amplasate, caci  in functie de acest lucru, aparatele pot fi clasificate diferit. Rezolutia este un parametru foarte important, care ofera calitate imaginii. Asadar, cu cat rezolutia este mai mare, cu atat imaginile transmise vor fi mai clare. In urma acestui aspect, camerele au fost clasificate astfel: camere analogice si camere digitale.

Camerele analogice transmit, cu ajutorul unui cablu coaxial, un semnal video analogic catre un recorder video digital. Acesta reprezinta, practic, centrul de comanda al intregului sistem de supraveghere. Valorile rezolutiei unei camere analogice pot sa varieze intre 70 si 420 TVL. O valoare mai crescuta reprezinta o rezolutie mai buna, deci o imagine mult mai clara.

Camerele digitale IP capteaza imagini analogice convertite intr-un cod binar digital si transmit ulterior semnalele sub forma digitala, catre DVR. Rezolutia lor este masurata in pixeli si, din punctul de vedere al calitatii imaginii, aceste camere sunt mult mai performante decat cele analogice.   

                                                                               

 2. Cum alegi o camera de supraveghere potrivita, in functie de locul de amplasare? 

In functie de locul in care vrei sa amplasezi sistemul de supraveghere, este necesar sa iei in considerare cateva aspecte ce faciliteaza o monitorizare eficienta si o acoperire cat mai buna a intregului spatiu. Pentru urmarirea unui spatiu deschis, cele mai potrivite sisteme de supraveghere sunt cele care transmit imaginile la o calitate cat mai buna, atat pe timp de zi, cat si in absenta luminii naturale. Daca, in schimb, iti doresti sa ai sub control un spatiu inchis, precum interiorul casei, biroului sau interiorul altor anexe care se bucura de lumina artificiala in mare parte a timpului, te poti orienta catre camerele ce ofera o monitorizare eficienta a spatiilor de acest tip. Pentru a alege cele mai bune camere de supraveghere destinate locului de amplasare dorit, este necesar sa consulti metoda de functionare a acestora si, desigur, calitatea imaginii, care poate sa varieze in functie de model.

 3. Particularitati tehnice si performante pe care sa le urmaresti 

In final, particularitatile tehnice ale unui sistem de supraveghere sunt acele criterii care il ajuta pe utilizator sa isi dea seama care sunt cele mai bune camere ce pot indeplini nevoile sale. Tipul de lentila joaca un rol important la acest capitol, deoarece, cu ajutorul ei, camera poate detecta sau identifica. Exista doua tipuri de lentile: lentilele fixe focale si lentilele varifocale. In cazul primului tip de lentila, campul vizual nu permite ajustarea, spre deosebire de al doilea tip.

Lentilele varifocale sunt cu mult mai performante, reprezentand totodata o investitie mai costisitoare. Cu cat lentila este mai groasa, cu atat camera va capta mai bine imaginile de la distanta. Daca iti doresti un plus de performanta, poti opta pentru camere cu o deschidere maxima, care pot efectua un zoom pe imagine si, mai mult de atat, au functia de a se roti la 360 de grade.

Camerele beneficiaza de un senzor cu ajutorul caruia sunt preluate toate imaginile. Camerele de supraveghere video genereaza imagini cu ajutorul chipurilor video sau al unor senzori speciali. Marimea acestora este direct proportionala cu calitatea imaginii si, desigur, cu pretul de achizitie.

 4. Sfaturi pentru alegerea unui sistem de supraveghere potrivit 

Atunci cand alegi sistemul de supraveghere potrivit pentru tine, este indicat sa tii cont de sfaturile specialistilor, deoarece diversitatea si multitudinea de optiuni este foarte coplesitoare pentru cei ce nu au cunostinte in domeniu.

Nu iti pune baza numai si numai pe specificatiile echipamentului. Tine cont de recomandarile specialistilor cu privire la calitatea instalatiei si performantele de care aceasta da dovada. Calitatea imaginilor este aceea care poate fi analizata pe monitor, in momentul achizitonarii.

Solicita o proba a camerelor de luat vederi, inainte de a le achizitiona. O imagine pe care poti sa o vezi cu ochii tai este mult mai valoroasa decat specificatiile din manual. Online, vei gasi mai multe detalii despre sistemul de supraveghere asupra caruia ti-ai indreptat atentia. Analizeaza fiecare detaliu, pentru a fi sigur ca iei decizia cea mai buna.

Tine cont de rezolutie si de numarul de megapixeli. Aceste doua lucruri dicteaza calitatea imaginii captate si, cu cat numarul de pixeli este mai mare, cu atat sunt mai mari sansele de a acoperi eficient zona in care vrei sa montezi sistemul de supraveghere.

Alege pachete care pot fi personalizate in functie de nevoile tale. Apeleaza la un furnizor care sa iti ofere posibilitatea sa modifici pachetele deja existente, in avantajul tau. Este indicat sa eviti comerciantii ce nu se pliaza pe nevoile clientilor.

Daca vrei sa alegi un kit complet si perfect potrivit pentru tine, tine cont de aspectele prezentate mai sus si ia in considerare recomandarile, analizand totodata ofertele disponibile, fara sa te lasi pacalit de pret.

Surse foto:

www.safewise.com
www.unsplash.com
www.seku.ro