Nu ai nici un produs in cos.

Cum se conecteaza un dvr h264 la internet

De multi ani, toate DVR-urile ofera posibilitatea conectarii la internet, cu scopul urmaririi si monitorizarii sistemului de supraveghere atat de pe calculator, cat si de pe orice alt device conectat. Acest lucru reprezinta un beneficiu pentru cei care isi doresc sa beneficieze de siguranta, indiferent de locul in care se afla, chiar si de la mare distanta. Cel mai mare avantaj al unui sistem de supraveghere il reprezinta faptul ca acesta poate fi cu usurinta urmarit prin internet. Tot ce ai nevoie este un laptop, o tableta sau un telefon, din orice loc exista o conexiune buna la serviciile de internet. Conectarea unui sistem de supraveghere la internet nu este un proces foarte complicat, implicand numai cateva etape usor de urmat de catre oricine. Ai nevoie numai de putina rabdare si atentie pentru a le putea parcurge.

 

Asadar, iata mai jos etapele necesare conectarii sistemului de supraveghere la internet, cu explicatii detaliate pentru fiecare pas:

 

  1. Ce trebuie sa stii?
  2. Cum faci legatura dintre sistemul de supraveghere si internet?
  3. Setarea DVR-ului
  4. Ce setari trebuie sa faci pentru router?
  5. Cum monitorizezi camere cu ajutorul device-ului?

 

 1. Ce trebuie sa stii? 

 

Pentru a putea urma fiecare pas in parte fara sa intampini dificultati, este necesar pentru inceput sa cunosti cativa termeni folositi in domeniu si semnificatia acestora. Acest lucru iti va usura sarcina si te va ajuta sa intelegi cateva dintre principiile de functionare a intregului sistem. Termenii cu care te vei intalni pe parcurs sunt: router, gateway, IP intern, IP public, port LAN, port de retea. Internetul este o modalitate foarte buna de a comunica, reprezentand o retea imensa cu ajutorul careia poti crea legaturi intre dispozitive precum telefoane, tablete, calculatoare, laptop-uri, etc. Internetul foloseste adresele IP pentru a putea localiza si identifica alte dispozitive conectate. Daca te-ai mai intalnit pana acum cu acesti termeni si cunosti cate ceva despre fiecare in parte, atunci inseamna ca poti sa incepi procesul de conectare a sistemului de supraveghere, fara probleme.

 

Prin urmare, poti sa treci la urmatorul pas:

 

 2. Cum faci legatura dintre sistemul de supraveghere si internet? 

 

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca sistemul de supraveghere functioneaza perfect. Unitatea pentru inregistrarea imaginilor (DVR) trebuie sa fie in functiune iar camerele de luat vederi sa fie conectate la DVR. Dupa ce te-ai asigurat ca toate acestea sunt pregatite, asigura-te ca sistemul tau de supraveghere are o legatura prin fir sau prin wireless, cu ajutorul router-ului. Router-ul este singurul prin care poti conecta un sistem de supraveghere la internet. Asadar, el este esential in acest proces, deoarece numai router-ul are functiile ce iti pot oferi acces la DVR, prin internet.

 

Pentru a conecta sistemul de supraveghere prin fir trebuie sa realizezi conectarea portului de retea al DVR-ului cu portul de retea LAN al router-ului tau. Aici este necesar sa folosesti un cablu de retea UTP.

 

 3. Setarea DVR-ului 

 

La acest pas va trebui sa faci o simpla analiza a retelei la care este conectat DVR-ul, dupa care sa stabilesti tipul de adresa de internet pe care reteaua ta le foloseste. Mai exact, adresele IP interne. Dupa ce ai ales adresa IP si porturile de conectare ale DVR-ului, este necesar sa configurezi DVR-ul la retea, folosind adresa si porturile pe care le-ai ales mai devreme. Adresele IP interne, spre deosebire de cele publice pe care ti le ofera furnizorul de internet, tin strict de setarile fiecarui router in parte si, prin urmare, nu vor ajunge niciodata in exterior. De aceea, este necesar sa folosesti o adresa IP interna atunci cand conectezi sistemul de supraveghere la internet. In felul acesta, numai tu vei avea acces la imagini.

 

 4. Ce setari trebuie sa faci pentru router? 

 

Aceasta etapa este una foarte importanta si implica cativa dintre pasii anteriori, asadar vei avea nevoie de cateva informatii legate de IP si porturi. Mai intai, trebuie sa setezi router-ul de internet, folosind IP-ul ales pentru DVR si porturile. Este important sa verifici daca aceste informatii au fost setate corect.

 

Pentru setarile pe care urmeaza sa le faci vei avea nevoie de un laptop conectat la aceeasi retea unde este montat si router-ul tau. Setarile pe care urmeaza sa i le faci router-ului au rolul de a le permite utilizatorilor accesul la unitatea DVR, cu ajutorul internetului. Aceasta procedura se numeste “port forwarding”, mai exact deschiderea portului catre utilizatori.

 

 5. Cum monitorizezi camere cu ajutorul device-ului?

 

In aceasta etapa se va realiza pregatirea browser-ului pentru conectarea la sistemul tau de supraveghere, prin instalarea aplicatiei de pe telefon/laptop in scopul monitorizarii video. Mai exact, conectarea camerelor la internet.

 

Utilizeaza browser-ul Internet Explorer pentru a seta parametri de securitate. Acest lucru ii va permite browser-ului sa instaleze aplicatia de monitorizare a camerelor. Pentru a utiliza aplicatia de pe telefonul mobil va trebui sa instalezi aplicatia ce urmeaza sa fie folosita pentru a monitoriza aplicatia cu IP public si portul tau DVR, aplicatie pe care o vei alege in functie de producator, deoarece fiecare DVR in parte suporta o aplicatie anume.

 

Daca vei intampina dificultati pe parcurs, este recomandat sa apelezi la un specialist care sa te indrume in acest proces. Odata ce ai respectat pasii de mai sus si setarile au fost facute corespunzator, vei putea monitoriza sistemul tau de supraveghere foarte simplu, prin aplicatie, de oriunde te-ai afla.