Nu ai nici un produs in cos.

Cele mai importante functii inteligente ale unor kit-uri de supraveghere

Kit-urile de supraveghere sunt unele dintre produsele care au avut o evolutie galopanta in ultimii ani. Tehnologia a avansat intr-un ritm alert, iar aceste dispozitive au devenit tot mai apreciate de public, motiv pentru care astazi poti achizitiona kit-uri de supraveghere la preturi din ce in ce mai accesibile. Cele mai moderne modele dispun de functii inteligente, care imbunatatesc calitatea imaginii si te ajuta sa profiti la maximum de eficienta acestor dispozitive foarte utile pentru protejarea casei sau a sediului business-ului tau.

1. Functia AWB - Auto White Balance

Aceasta este una dintre cele mai importante functii pentru toate kit-urile de supraveghere inteligente. Cu ajutorul ei, camerele ajusteaza in mod automat culoarea alba si o reproduc corect. Daca albul este redat corect, celelalte culori pot fi si ele afisate in mod corespunzator. Functia AWB se dovedeste extrem de utila intrucat camerele nu pot distinge imaginile in acelasi mod precum ochiul uman si nu au capacitatea de a se adapta la temperaturi de culoare diferite.

2. Functia WDR - Wide Dynamic Range

Aceasta functie a kit-urilor de supraveghere are rolul de a echilibra culorile si luminozitatea din fiecare imagine, facand-o mult mai clara, indiferent ca vorbim despre imagini surprinse la exterior sau la interior. Pe de alta parte, functia DWDR (Digital Wide Dynamic Range) combina doua imagini obtinute succesiv, una subexpusa si cealalta supraexpusa, intr-o singura imagine de calitate superioara.

3. Functia BLC - Backlight Compensation

Functia BLC permite kit-ului de supraveghere video sa ajusteze expunerea pe suprafata imaginii. Deoarece senzorul camerei nu are proprietatile ochiului uman, acesta intampina dificultati in reproducerea zonelor iluminate diferit. Spre exemplu, daca razele soarelui bat direct in lentila camerei, functia BLC isi intra in rol si face ca subiectul sa apara clar si neintunecat chiar si in aceste conditii.

4. Functia AGC - Automatic Gain Control

Kit-urile de supraveghere video care sunt dotate cu aceasta functie permit inregistrarea de imagini clare in conditii foarte diferite de iluminare. Practic, functia AGC amplifica semnalul video si creste luminozitatea imaginii pana la nivelul ideal. Aceasta functie este extrem de utila in special in situatia in care lentila este fixa si nu poate fi controlata.

5. Functia DNR - Digital Noise Reduction

Cu ajutorul functiei DNR, kit-urile de supraveghere video elimina "zgomotul" din imagini si iti ofera o imagine de o calitate impecabila, fara distorsiuni. De obicei, camerele folosesc filtre 2D sau chiar 3D pentru a elimina cadrele nedorite, iar specialistii considera ca aceasta functie face diferenta intre camerele de supraveghere decente si cele cu adevarat performante.

Functiile detaliate mai sus sunt utile tuturor kit-urilor de supraveghere si ajuta la cresterea eficientei acestora. In clipa in care te decizi sa cumperi un astfel de dispozitiv, ar trebui ca respectivele functii sa se regaseasca printre specificatii. Un kit de supraveghere performant, care include aceste functii, te va ajuta sa obtii imagini de o claritate exceptionala, indiferent unde va fi amplasat, si isi va dovedi eficienta si utilitatea atat in prevenirea infractiunilor, cat si in prinderea raufacatorilor, in cazul unui incident.