Nu ai nici un produs in cos.

Ce camere de supraveghere sa alegi: de la Dahua sau de la Hikvision?

 Daca vrei sa iti instalezi camere de supraveghere si ai prospectat deja piata, stabilind daca ai nevoie de camere analogice sau digitale, de interior sau de exterior, probabil ultima intrebare pe care ti-o adresezi inainte de a face achizitia este aceasta: Hikvision sau Dahua? Acestea sunt cele mai mari nume asociate cu domeniul supravegherii, atat in Romania, cat si la nivel international, cele doua branduri exceland la capitolul oferta diversificata, dar mai ales la raportul calitate-pret.

 

Majoritatea clientilor nostri achizitioneaza produse de la Hikvision sau Dahua, deoarece camerele de supraveghere ale acestor doua branduri raspund tuturor exigentelor si sunt potrivite pentru toate solutiile de securitate, indiferent cat de complexe. Hikvision si Dahua ofera produse foarte similare, in sensul ca specificatiile a doua camere echivalente sunt aproape identice. Cu timpul insa, fiecare utilizator va ajunge sa incline balanta in favoarea unui brand sau a altuia, in functie de preferintele legate de interfata sau de usurinta utilizarii si configurarii.

 Deoarece majoritatea solutiilor de supraveghere avantajoase din punctul de vedere al raportului calitate-pret se bazeaza pe solutii analog, trebuie sa stii ca Dahua este dezvoltatorul tehnologiei HD analog numite HDCVI, care ofera calitate HD a imaginii, preturi reduse si instalare usoara. Pe de alta parte, Hikvision a raspuns cu tehnologia HD numita HDTVI (TurboHD), care ofera imagini de o calitate chiar si mai buna.

 Deoarece nu exista diferente foarte mari in ceea ce priveste tehnologia folosita de cei doi producatori, trecem la urmatoarele criterii relevante:

 1. Gama de produse. In urma cu cativa ani, Dahua conducea la acest capitol, dar intre timp "scorul" s-a echilibrat, iar in prezent ambele branduri ofera peste 100 de modele de camere de supraveghere analogice si digitale (IP).

 2. Compatibilitate cu alte tipuri de camere. La acest capitol, Hikvision a fost deschizatorul de drumuri, iar Dahua l-a ajuns din urma. Toate modelele de DVR de la Hikvision, inclusiv cele mai ieftine, ofera suport pentru camere analog pe orice tip de format (AHD, TVI, CVI, CVBS), impreuna cu un numar suplimentar de intrari pentru camere IP. De asemenea, aproape toate modelele de camere de supraveghere de la Hikvision sunt disponibile si in varianta compatibila cu orice tehnologie de DVR, nu doar cu tehnologia HDTVI (TurboHD). Acest lucru inseamna ca pot fi instalate camere Hikvision pe DVR-uri de orice tehnologie, de la orice producator.

 Desi initial DVR-urile de la Dahua erau disponibile doar in varianta CVI, in prezent aceasta problema a fost rezolvata. Dahua a scos modele de DVR si de camere 4 in 1, prin urmare nu mai functioneaza exclusiv cu tehnologia HDCVI, ci cu toate tehnologiile.

 3. Suport tehnic. La acest capitol, Hikvision inregistreaza un mic avantaj, deoarece colaboreaza cu multi parteneri si distribuitori pe mai multe continente si ofera suport tehnic solid si prompt.

 4. Fiabilitate. Daca la capitolul suport tehnic exceleaza Hikvision, Dahua compenseaza prin fiabilitatea produselor sale. Aceste camere de supraveghere sunt mult mai rezistente si nu au probleme foarte mari de service.

In concluzie, exista foarte putine elemente care separa cei doi producatori, atunci cand vorbim despre calitatea imaginii si a constructiei camerelor de supraveghere. In schimb, fiecare dintre aceste branduri sta ceva mai bine la unul dintre capitolele secundare. Pana la urma, fiecare utilizator ajunge sa faca o alegere in functie de criteriile personale, de cat de repede se acomodeaza cu un anumit produs si cat de usor i se pare de folosit.